Treenikuulat

Treenikuulat

Lantionpohjan lihakset ovat voimakkaita lihaksia, jotka toimivat nimensäkin mukaisesti pohjana tai lattiana lantion elimille, ja ovat siten tärkeässä osassa virtsan ja ulosteen pidättämisessä, sisäelinten kannattelussa ja osallistuvat myös ryhdin ylläpitämiseen yhdessä muiden syvien keskivartalon lihasten kanssa.

Naisen lantionpohjan lihaksia kutsutaan usein myös rakkauslihaksiksi, sillä niiden kunto ja verenkierto vaikuttaa voimakkaasti myös kykyyn nauttia seksistä ja emätinorgasmin voimakkuuteen.

Lantionpohjan lihakset venyttyvät ja laiskistuvat iän myötä, naisilla erityisesti raskauden ja synnyttämisen seurauksena. Refleksinomainen nopeusvoima vähenee yleensä ensimmäisena, koska nopeat lihassolut häviävät kehostamme ikääntymisen myötä. Tämän seurauksena saatat huomata esimerkiksi hyppiessä tai nopeita juoksuaskelia ottaessa, että virtsa karkaa helpommin kuin ennen. Muita kuormitustekijöitä ovat ylipaino, liiallinen istuminen, tupakointi ja huono kehonhallinta - se ettei yksinkertaisesti tunnista omasta kehostaan lantionpohjan supistusta. Lantionpohjan supistuksen oikeaoppisessa tekniikassa apuväline konkretisoi monelle, miten harjoitus tehdään oikein ja oikeilla lihaksilla! Treenata voi ilman apuvälineitä, mutta moni nainen kokee apuvälineen auttavan oikean lihastyön hahmottamisessa ja tuovan lisämotivaatiota harjoitteluun.

Lantionpohjanlihaksista huolehtiminen mm. ehkäisee virtsankarkailua, nopeuttaa synnytyksestä palautumista ja tuo lisäsäpinää makuuhuoneeseen. Treenaamisella on myös yhteys syviin vatsalihaksiin ja sitä kautta selän asennon ja ryhdin hallintaan.

Myymiemme treenikuulien materiaalit ovat turvallisia ja helppohoitoisia. Kaikki mallit ovat fysioterapeuttien ja gynegologien hyväksymiä ja suosittelemia. Kaikkien välineiden kanssa suosittelemme käytettäväksi vesipohjaista liukastetta. Treenikuulien mukaan saat fysioterapeutin Maukasteelle laatimat ohjeet.